Letöltés (Balatonfüred)  •  Keresés (országos)
SZAKORVOSI RENDELŐINTÉZET
KORONAVÍRUS TÁJÉKOZTATÓ
Tisztelt Balatonfürediek!
Kedves Betegeink!

A járványhelyzettel kapcsolatos intézkedéseknek megfelelően szakrendeléseink az alábbiak szerint működnek. A rendelkezések értelmében minden szakrendelés és háziorvosi rendelés csakis előzetes telefonos egyeztetés, időpont rögzítés alapján működik!

Fogászat
Gyermekorvosok
Háziorvosok
Védőnői szolgálat

Bőr-, nemibeteg gyógyászat
Fül-orr-gégészet
Laboratórium
Neurológia
Pszichiátria
Reumatológia
Röntgen, ultrahang
Sebészet
Szemészet
Tüdőgyógyászat

KÖZHASZNÚ INFORMÁCIÓ

2020. június 2-ától ismét elindul a nőgyógyászat és terhesgondozás. A rendelést dr. Zagyi Zsuzsanna végzi az alábbi rendelési időben:

  HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK
Nőgyógyászat 8:30-15:00 8:30-11:00 12:00-15:00 11:30-15:00 8:30- 13:00
Terhesgondozás nincs 11:00-14:30 8:30-12:00 8:30-11:30 nincs

Előzetes telefonos bejelentkezés, intézeti előszűrés és maszk használat szükséges.


KÖZHASZNÚ INFORMÁCIÓ

Az egészségügyi ellátás igénybevételéhez szükséges telefonos konzultáció és időpont egyeztetés miatt jelentősen megnőtt igények kielégítésére a Rendelőintézet az alábbi telefonvonalakat biztosítja:
580-885
580-886
580-887
580-888
580-889

UPC vonal : 06-87-788-849
Mobil : 06-20-2035-132

Minden hívás az automata központra érkezik. A mellékszám tárcsázásával közvetlenül a rendelést éri el.
A mellékszámok elérhetősége és egyéb információk folyamatos frissítéssel a Rendelőintézet honlapján (www.furedrendelo.hu) található.
dr. Ács Károly
igazgató


FOGÁSZAT

Május 18-tól minden rendelés a korábbi rendelési idő szerint, előzetes telefonos időpont egyeztetés alapján működik.GYERMEKORVOSOK

TISZTELT SZÜLŐK!

A jelenleg érvényben lévő (2021.06.18.) járványügyi intézkedések értelmében az alapellátásban az orvos-beteg találkozókkal kapcsolatos korlátozásokat feloldották.

Ennek kapcsán az alábbiak szerinti szabályrendszerhez való igazodást kérjük Önöktől.

Ne ringassuk magunkat abba a tévhitbe, hogy a koronavírus eltűnt, több országban látható, még ahol magas is az átoltottság (akár a magyarországi szintnél is magasabb), hogy újabb hullámok jelentkeznek. Ne gondolja senki azt, hogy ez alól Magyarország kivétel lesz. A vírus itt van közöttünk, és a legfiatalabb korosztály az, ahol átoltottságról, fertőzés utáni védettségről legkevésbé beszélhetünk, ezért bizonyos óvintézkedések fenntartása mindannyiunk érdeke.

Azt mindenképpen el kell kerülni, hogy a váróban tumultus alakuljon ki, ahol a várakozók között mindig van 1-2 lázas beteg, akit jelenleg potenciálisan koronavírus fertőzöttnek kell tekinteni. (Ha alapos gyanú merül fel erre nézve, a többi várakozót kötelezően karanténba kell helyezni addig amíg az ellenkezője nem igazolható.) Arra kérjük Önöket, hogy betegrendelésen való megjelenés előtt továbbra is mindenképpen telefonon jelentkezzenek be. Kérjük, hogy továbbra is használják ki a telemedicina lehetőségeit! Amennyiben enyhébb panaszokról van szó, jó esetben telefonos konzultációval, fényképfelvétel segítségével, e-recepttel megoldást tudunk találni a problémára, ami mindenkinek időt és energiát takarít meg, és elkerülhető a más betegekkel való kontaktus. Ha időpontra érkeznek, kérjük, hogy pontosan érkezzenek a gördülékeny munka érdekében. Egyeztetés nélkül kizárólag vészhelyzet esetén jöjjenek a rendelésre. A korlátozások feloldása ellenére ezen óvintézkedések észszerűsége nem vonható kétségbe és racionálisan érdekünkben áll.

Az itt nyaralók esetében is azt kérjük, hogy kisebb problémák esetében szintén a telemedicinai megoldást részesítsék előnyben saját háziorvosukkal való konzultáció útján. Amennyiben a probléma így nem megoldható, bejelentkezés után érkezzenek.

Reméljük, hogy elérkezik az idő, amikor minden óvatosságot félretehetünk, addig is legyünk tekintettel egymásra és a potenciális fertőzésveszélyre.

A 87/580-886 számon a központ kapcsolja az aktuálisan működő gyermekrendelést.

TELEFON:

Dr. Rozs Andra: +36-20/993-8763
Dr. Gáspár Imre: +36-70/609-7713
Dr. Nagy Szilveszter: +36-30/979-5156, +36-30/202-0477

RENDELÉSI IDŐHÁZIORVOSOK

Tisztelt Lakosok!

A koronavírus járvány megfékezése érdekében kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbiakat:

1. TILOS bejönni a háziorvosi rendelőkbe a következő esetben:

- típusos tüneteket észlel magán (magas láz, kínzó köhögés, fulladás), és
- külföldön tartózkodott az elmúlt 14 napban, vagy
- szoros kontaktusba került igazolt koronavírus fertőzött beteggel.

A fenti esetben hívja háziorvosát az alább megadott mobil számokon, vagy hívja a Rendelőintézet vezetékes számát: +36-87/580-886, esetleg a 24 órán keresztül elérhető zöld számot: +36-80/277-455 vagy +36-80/277-456.

Az ellátórendszer kapacitása véges, kevesen vagyunk, hiányos a védőfelszerelésünk, ha lebetegszünk, vagy karanténba kerülünk, helyettesítésünk nem megoldott.

2. Nyomatékosan kérünk MINDEN 65 ÉV FELETTI beteget, hogy csak NAGYON INDOKOLT esetben jöjjön a rendelésre.

Nem indokoltak pl. a következő esetek:
- ambuláns- vagy laborleletek értékelése,
- beutaló szakorvosi rendelésre,
- bármilyen egyéb, NEM SÜRGŐS probléma.

Kérjük, hogy a 65 év feletti lakosok, lehetőleg EGYÁLTALÁN ne mozduljanak ki otthonról, és ellátásukat a család, vagy ismerősök intézzék. Aki egyedül él és nincs segítsége, jelezze felénk, vagy az önkormányzat felé.

3. Március 20-tól CSAK E-RECEPTET adunk ki, melyet az alábbiakban ismertetett e-mail címeinken, valamint telefonszámainkon sms-ben kérhetnek. Ismerős és rokon is kiválthatja átmenetileg bárki e-receptjét.

4. Amennyiben tervezik, hogy felkeresik a rendelőt BÁRMILYEN OKBÓL, kérjük, előtte telefonáljanak!

5. TÁPPÉNZ kizárólag betegség esetén adható ki.

6. HIVATALOS OKMÁNYOK HOSSZABBÍTÁSÁVAL nem foglalkozunk (pl. gépjárművezetői vagy hajóvezetői jogosítvány), mivel azok jelenleg a kormányrendelet alapján a lejárat után is érvényben maradnak.

7. A fenti intézkedéseket a magyar és a nemzetközi előírások alapján hoztuk meg, amelyek elsősorban az Önök védelmét szolgálják.

8. Koronavírussal kapcsolatos változásokat kérjük, figyeljék a médiában és Balatonfüred honlapján. Kérdéseikre alábbi elérhetőségeinken igyekszünk válaszolni.

Dr. Gulyás Jenő: e-mail: rendelo@aracsihaziorvos.hu, telefon: +36-30/942-8417
Dr. Magyar Cecília: e-mail: magyar.cecilia@furedrendelo.hu, telefon: +36-30/232-6551
Dr. Nagy Artúr: e-mail: dr.nagyartur@freemail.hu, telefon: +36-30/937-8063
Dr. Nagy Gábor: e-mail: receptnover@gmail.com, telefon: +36-30/646-7018
Dr. Preisz Ádám: e-mail: preisz.adam@furedrendelo.hu, telefon: +36-30/446-3796

Megértésüket és a közösség érdekében tanúsított együttműködésüket köszönjük.

Balatonfüred Város Egészségügyi SzolgálataVÉDŐNŐI SZOLGÁLAT

1 fő ügyeletes, a többiek otthoni munkavégzés során telefonon elérhetők. Kiszállás, család- és csecsemőlátogatás szünetel.BŐR-, NEMIBETEG GYÓGYÁSZAT

2020. augusztus hónaptól a betegellátás a régi rendelési idő szerint történik.
Előzetes telefonos bejelentkezés (időpontkérés kizárólag 8:00-10:00 között), intézeti ellenőrzés (recepción) és maszk használata szükséges.FÜL-ORR-GÉGÉSZET

A rendelésen időpont egyeztetés szükséges. Időpont rendelési időben a +36-87/580-886-os telefonszámon, a 745-ös melléken kérhető.

A rendelés kedden és pénteken csak 12.00 óráig tart, a többi napon változatlan.LABORATÓRIUM

SYNLAB Balatonfüredi Laboratórium ellátási területe
alap- és szakellátás

Tisztelt Kollégák!

Az Emberi Erőforrások minisztere 2020. április 30-án kelt levele alapján 2020. május 4-től elindul az egészségügyi ellátások fokozatos visszaállítása.

A miniszteri levél szigorú szabályok betartásához köti az ellátás megszervezését, melyeket a laboratórium működtetése során is figyelembe kell vennünk. A távolságtartás biztosítása (a betegek között legalább 1,5 m-es távolságot kell tartani) csak csökkentett beteg létszám fogadása révén valósítható meg, hiszen a rendelési időn belül, annak teljes ideje alatt a váróban nem tartózkodhat egyszerre adott számon felüli páciens. Ezért az alábbi elvek mentén tudjuk biztosítani a laboratóriumi ellátást:

• A miniszteri levélben meghatározott biztonsági zónák betarthatósága miatt (1,5 m-es távolság a betegek között) csökkentett beteg létszám fogadható a rendelési időn belül.

• A valóban sürgős ellátást igénylő betegeken kívül minden egyéb esetben időpontot kell foglalni a pácienseknek vérvételre. A 2020. március 17. óta eltelt időszakban a gondozott pácienseket (onkológiai-, hematológiai-, biológiai terápiában részesülő betegek, várandósok, gyógyszermonitorozás) is csak sürgős beutalóval fogadtuk. Mostantól ezekben az esetekben, az előre tervezhető vérvételekre is időpontfoglalás szükséges.

• Mivel kevesebb beteg fogadható, ezért az előjegyzési idő jelentősen hosszabbodik, ezt kérem vegyék figyelembe a vizsgálatok elrendelésekor és a betegek visszarendelésekor. Amennyiben lehetőségük van rá, kérem, hogy vegyék le Önök a vérmintákat a betegektől ebben az átmeneti időszakban, így a meghosszabbodott előjegyzési idő ellenére a sürgősebb laboratóriumi beutalók fogadására is van lehetőség. Az Önök által levett véreket, továbbá a vizelet- és székletmintákat hétköznapokon 7.00-8.30 óra között tudjuk fogadni.

• Nagyon fontos, hogy kizárólag a kapott időpontra érkezzenek a betegek, semmiképpen sem jóval előtte, mivel csak így kerülhető el, hogy zsúfoltság legyen a váróban.

• Minden betegnek kötelező a maszk használata, ezért csak maszkban fogadjuk a betegeket már a váróhelyiségekben is.

• Egyelőre csak telefonon adunk időpontot, ezért kérjük a betegeket, hogy tartózkodjanak a személyes időpontfoglalástól. Időpontot a már ismert 88/371-132-es telefonszámon kérhetnek.

• A fogadható beteg létszám a járványügyi helyzet alakulásától függ, ezért az előjegyzési idő is ennek megfelelően változik. Amennyiben a járványhelyzet rosszabbodik, előfordulhat, hogy ismételten csak minimum szolgáltatást fogunk tudni nyújtani. Erről Önöket tájékoztatni fogjuk.

Kérem, hogy segítsék a munkánkat azzal, hogy az egészségügyi ellátás teljes körű visszaállításáig sürgős laboratóriumi beutalót csak tényleg sürgős esetben adnak a betegeknek és csak különösen indokolt esetekben állítanak ki laboratóriumi beutalókat. Kérem továbbá, hogy hívják fel a betegek figyelmét arra, hogy a laboratóriumi ellátás is csak időpontfoglalással vehető igénybe.

Számítunk az Önök támogató együttműködésére.

Dr. László Kinga
laboratórium vezető
SYNLAB Balatonfüredi Laboratórium

A tájékoztató letöltése PDF formátumbanNEUROLÓGIA

A rendelés 2020. május 11-től, telefonos (+36-87/580-886/727) egyeztetést követően fogadja betegeit.PSZICHIÁTRIA

Működik a szokásos rendelési időben.REUMATOLÓGIA

A szakrendelés a korábbi rend szerint működik.RÖNTGEN, ULTRAHANG

RÖNTGEN:

A miniszteri rendelet értelmében május 4-től a röntgenszakrendelés is mindennap elérhető lesz.

A folyosói tumultusokat elkerülendő, minden vizsgálatot időpontkérés alapján végzünk.

Röntgenre 8-13 óra között, tizenöt perces időintervallumokban tudunk időpontot adni a furedrontgen@gmail.com e-mailen vagy a +36-87/580-886/736-os melléken.

Kérünk mindenkit, hogy csak a kapott időpontra jöjjön fel az emeletre.

13-14 óra között leletezés és leletkiadás történik.

Minden leletünk az EESZT-ben látható.

ULTRAHANG:

Ultrahang vizsgálatra egyenlőre, továbbra is csütörtökre jegyzünk elő beteget a furedrontgen@gmail.com e-mailen vagy a +36-87/580-886/736-os melléken. Személyes előjegyzés nem lehetséges.

Ahogy a vizsgálati kérések száma emelkedik, a hétfői napokat is visszaállítjuk.

Tekintve, hogy a vizsgálatok során a két méteres távolság nem tartható, felhívjuk a betegek figyelmét, hogy maszkot viselniük kell. Sürgős esetekben ezt biztosítjuk.

Az előjegyzést betartva remélhetőleg elkerülhető, hogy a folyosó röntgen felőli részén, a többi rendelést is beszámítva nem tartózkodik 10 embernél több, ami a megfelelő távolságtartás feltétele.SEBÉSZET

Ambuláns műtétre történő időpontkérés
Hétfőn: 08:00-09:00
Kedden: 08:00-09:00
Szerdán: 08:00-09:00
Csütörtökön: 14:00-15:00
Pénteken: 08:00-09:00 óra között telefonon lehetséges a +36-87/580-886-os telefonszámon (730 mellék).SZEMÉSZET

2020. augusztus 1-től a rendelési idő hétköznapokon 8:00-12:00 között zajlik. Az ellátás igénybevételéhez időpontegyeztetés szükséges, rendelési időben 8:00-10:00 óra között a 738-as melléken. Az ellátás kizárólag a területi illetékesség alapján, illetve sürgős esetben vehető igénybe. Intézeti ellenőrzés a recepción történik. Maszk használata kötelező!TÜDŐGYÓGYÁSZAT

A tüdőgyógyászat szakrendelés 2020. július 10-től a korábbi rendnek megfelelően működik.
A szakrendelés beutalóköteles.
A szakrendelés igénybevételéhez előjegyzés szükséges.
Időpontkérés
hétfőn 08:00-09:00
és
pénteken 08:00-09:00 óra között telefonon lehetséges a +36-87/580-886-os telefonszámon (730-as mellék).