16:00 - 20:00 Dr. Nagy Szilveszter  20:00 - 08:00 Dr. Imre Bence  
Letöltés (Balatonfüred)  •  Keresés (országos)
SZAKORVOSI RENDELINTZET
KORONAVRUS TJKOZTAT
Tisztelt Balatonfrediek!
Kedves Betegeink!

A jrvnyhelyzettel kapcsolatos intzkedseknek megfelelen szakrendelseink az albbiak szerint mkdnek. A rendelkezsek rtelmben minden szakrendels s hziorvosi rendels csakis elzetes telefonos egyeztets, idpont rgzts alapjn mkdik!

Fogszat
Gyermekorvosok
Hziorvosok
Vdni szolglat

Br-, nemibeteg gygyszat
Fl-orr-ggszet
Laboratrium
Neurolgia
Pszichitria
Reumatolgia
Rntgen, ultrahang
Sebszet
Szemszet
Tdgygyszat
Urolgia

KZHASZN INFORMCI

2020. jnius 2-tl ismt elindul a ngygyszat s terhesgondozs. A rendelst dr. Zagyi Zsuzsanna vgzi az albbi rendelsi idben:

  HTF KEDD SZERDA CSTRTK PNTEK
Ngygyszat 8:30-15:00 8:30-11:00 12:00-15:00 11:30-15:00 8:30- 13:00
Terhesgondozs nincs 11:00-14:30 8:30-12:00 8:30-11:30 nincs

Elzetes telefonos bejelentkezs, intzeti elszrs s maszk hasznlat szksges.


KZHASZN INFORMCI

Az egszsggyi ellts ignybevtelhez szksges telefonos konzultci s idpont egyeztets miatt jelentsen megntt ignyek kielgtsre a Rendelintzet az albbi telefonvonalakat biztostja:
580-885
580-886
580-887
580-888
580-889

UPC vonal : 06-87-788-849
Mobil : 06-20-2035-132

Minden hvs az automata kzpontra rkezik. A mellkszm trcszsval kzvetlenl a rendelst ri el.
A mellkszmok elrhetsge s egyb informcik folyamatos frisstssel a Rendelintzet honlapjn (www.furedrendelo.hu) tallhat.
dr. cs Kroly
igazgat


FOGSZAT

Mjus 18-tl minden rendels a korbbi rendelsi id szerint, elzetes telefonos idpont egyeztets alapjn mkdik.GYERMEKORVOSOK

TISZTELT SZLK!

A jelenleg rvnyben lv (2021.06.18.) jrvnygyi intzkedsek rtelmben az alapelltsban az orvos-beteg tallkozkkal kapcsolatos korltozsokat feloldottk.

Ennek kapcsn az albbiak szerinti szablyrendszerhez val igazodst krjk nktl.

Ne ringassuk magunkat abba a tvhitbe, hogy a koronavrus eltnt, tbb orszgban lthat, mg ahol magas is az toltottsg (akr a magyarorszgi szintnl is magasabb), hogy jabb hullmok jelentkeznek. Ne gondolja senki azt, hogy ez all Magyarorszg kivtel lesz. A vrus itt van kzttnk, s a legfiatalabb korosztly az, ahol toltottsgrl, fertzs utni vdettsgrl legkevsb beszlhetnk, ezrt bizonyos vintzkedsek fenntartsa mindannyiunk rdeke.

Azt mindenkppen el kell kerlni, hogy a vrban tumultus alakuljon ki, ahol a vrakozk kztt mindig van 1-2 lzas beteg, akit jelenleg potencilisan koronavrus fertzttnek kell tekinteni. (Ha alapos gyan merl fel erre nzve, a tbbi vrakozt ktelezen karantnba kell helyezni addig amg az ellenkezje nem igazolhat.) Arra krjk nket, hogy betegrendelsen val megjelens eltt tovbbra is mindenkppen telefonon jelentkezzenek be. Krjk, hogy tovbbra is hasznljk ki a telemedicina lehetsgeit! Amennyiben enyhbb panaszokrl van sz, j esetben telefonos konzultcival, fnykpfelvtel segtsgvel, e-recepttel megoldst tudunk tallni a problmra, ami mindenkinek idt s energit takart meg, s elkerlhet a ms betegekkel val kontaktus. Ha idpontra rkeznek, krjk, hogy pontosan rkezzenek a grdlkeny munka rdekben. Egyeztets nlkl kizrlag vszhelyzet esetn jjjenek a rendelsre. A korltozsok feloldsa ellenre ezen vintzkedsek szszersge nem vonhat ktsgbe s racionlisan rdeknkben ll.

Az itt nyaralk esetben is azt krjk, hogy kisebb problmk esetben szintn a telemedicinai megoldst rszestsk elnyben sajt hziorvosukkal val konzultci tjn. Amennyiben a problma gy nem megoldhat, bejelentkezs utn rkezzenek.

Remljk, hogy elrkezik az id, amikor minden vatossgot flretehetnk, addig is legynk tekintettel egymsra s a potencilis fertzsveszlyre.

A 87/580-886 szmon a kzpont kapcsolja az aktulisan mkd gyermekrendelst.

TELEFON:

Dr. Rozs Andra: +36-20/993-8763
Dr. Gspr Imre: +36-70/609-7713
Dr. Nagy Szilveszter: +36-30/979-5156, +36-30/202-0477

RENDELSI IDHZIORVOSOK

Tisztelt Lakosok!

A koronavrus jrvny megfkezse rdekben krjk, olvassk el figyelmesen az albbiakat:

1. TILOS bejnni a hziorvosi rendelkbe a kvetkez esetben:

- tpusos tneteket szlel magn (magas lz, knz khgs, fullads), s
- klfldn tartzkodott az elmlt 14 napban, vagy
- szoros kontaktusba kerlt igazolt koronavrus fertztt beteggel.

A fenti esetben hvja hziorvost az albb megadott mobil szmokon, vagy hvja a Rendelintzet vezetkes szmt: +36-87/580-886, esetleg a 24 rn keresztl elrhet zld szmot: +36-80/277-455 vagy +36-80/277-456.

Az elltrendszer kapacitsa vges, kevesen vagyunk, hinyos a vdfelszerelsnk, ha lebetegsznk, vagy karantnba kerlnk, helyettestsnk nem megoldott.

2. Nyomatkosan krnk MINDEN 65 V FELETTI beteget, hogy csak NAGYON INDOKOLT esetben jjjn a rendelsre.

Nem indokoltak pl. a kvetkez esetek:
- ambulns- vagy laborleletek rtkelse,
- beutal szakorvosi rendelsre,
- brmilyen egyb, NEM SRGS problma.

Krjk, hogy a 65 v feletti lakosok, lehetleg EGYLTALN ne mozduljanak ki otthonrl, s elltsukat a csald, vagy ismersk intzzk. Aki egyedl l s nincs segtsge, jelezze felnk, vagy az nkormnyzat fel.

3. Mrcius 20-tl CSAK E-RECEPTET adunk ki, melyet az albbiakban ismertetett e-mail cmeinken, valamint telefonszmainkon sms-ben krhetnek. Ismers s rokon is kivlthatja tmenetileg brki e-receptjt.

4. Amennyiben tervezik, hogy felkeresik a rendelt BRMILYEN OKBL, krjk, eltte telefonljanak!

5. TPPNZ kizrlag betegsg esetn adhat ki.

6. HIVATALOS OKMNYOK HOSSZABBTSVAL nem foglalkozunk (pl. gpjrmvezeti vagy hajvezeti jogostvny), mivel azok jelenleg a kormnyrendelet alapjn a lejrat utn is rvnyben maradnak.

7. A fenti intzkedseket a magyar s a nemzetkzi elrsok alapjn hoztuk meg, amelyek elssorban az nk vdelmt szolgljk.

8. Koronavrussal kapcsolatos vltozsokat krjk, figyeljk a mdiban s Balatonfred honlapjn. Krdseikre albbi elrhetsgeinken igyeksznk vlaszolni.

Dr. Gulys Jen: e-mail: rendelo@aracsihaziorvos.hu, telefon: +36-30/942-8417
Dr. Magyar Ceclia: e-mail: magyar.cecilia@furedrendelo.hu, telefon: +36-30/232-6551
Dr. Nagy Artr: e-mail: dr.nagyartur@freemail.hu, telefon: +36-30/937-8063
Dr. Nagy Gbor: e-mail: receptnover@gmail.com, telefon: +36-30/646-7018
Dr. Preisz dm: e-mail: preisz.adam@furedrendelo.hu, telefon: +36-30/446-3796

Megrtsket s a kzssg rdekben tanstott egyttmkdsket ksznjk.

Balatonfred Vros Egszsggyi SzolglataVDNI SZOLGLAT

1 f gyeletes, a tbbiek otthoni munkavgzs sorn telefonon elrhetk. Kiszlls, csald- s csecsemltogats sznetel.BR-, NEMIBETEG GYGYSZAT

2020. augusztus hnaptl a betegellts a rgi rendelsi id szerint trtnik.
Elzetes telefonos bejelentkezs (idpontkrs kizrlag 8:00-10:00 kztt), intzeti ellenrzs (recepcin) s maszk hasznlata szksges.FL-ORR-GGSZET

A rendelsen idpont egyeztets szksges. Idpont rendelsi idben a +36-87/580-886-os telefonszmon, a 745-s mellken krhet.

A rendels kedden s pnteken csak 12.00 rig tart, a tbbi napon vltozatlan.LABORATRIUM

SYNLAB Balatonfredi Laboratrium elltsi terlete
alap- s szakellts

Tisztelt Kollgk!

Az Emberi Erforrsok minisztere 2020. prilis 30-n kelt levele alapjn 2020. mjus 4-tl elindul az egszsggyi elltsok fokozatos visszalltsa.

A miniszteri levl szigor szablyok betartshoz kti az ellts megszervezst, melyeket a laboratrium mkdtetse sorn is figyelembe kell vennnk. A tvolsgtarts biztostsa (a betegek kztt legalbb 1,5 m-es tvolsgot kell tartani) csak cskkentett beteg ltszm fogadsa rvn valsthat meg, hiszen a rendelsi idn bell, annak teljes ideje alatt a vrban nem tartzkodhat egyszerre adott szmon felli pciens. Ezrt az albbi elvek mentn tudjuk biztostani a laboratriumi elltst:

• A miniszteri levlben meghatrozott biztonsgi znk betarthatsga miatt (1,5 m-es tvolsg a betegek kztt) cskkentett beteg ltszm fogadhat a rendelsi idn bell.

• A valban srgs elltst ignyl betegeken kvl minden egyb esetben idpontot kell foglalni a pcienseknek vrvtelre. A 2020. mrcius 17. ta eltelt idszakban a gondozott pcienseket (onkolgiai-, hematolgiai-, biolgiai terpiban rszesl betegek, vrandsok, gygyszermonitorozs) is csak srgs beutalval fogadtuk. Mostantl ezekben az esetekben, az elre tervezhet vrvtelekre is idpontfoglals szksges.

• Mivel kevesebb beteg fogadhat, ezrt az eljegyzsi id jelentsen hosszabbodik, ezt krem vegyk figyelembe a vizsglatok elrendelsekor s a betegek visszarendelsekor. Amennyiben lehetsgk van r, krem, hogy vegyk le nk a vrmintkat a betegektl ebben az tmeneti idszakban, gy a meghosszabbodott eljegyzsi id ellenre a srgsebb laboratriumi beutalk fogadsra is van lehetsg. Az nk ltal levett vreket, tovbb a vizelet- s szkletmintkat htkznapokon 7.00-8.30 ra kztt tudjuk fogadni.

• Nagyon fontos, hogy kizrlag a kapott idpontra rkezzenek a betegek, semmikppen sem jval eltte, mivel csak gy kerlhet el, hogy zsfoltsg legyen a vrban.

• Minden betegnek ktelez a maszk hasznlata, ezrt csak maszkban fogadjuk a betegeket mr a vrhelyisgekben is.

• Egyelre csak telefonon adunk idpontot, ezrt krjk a betegeket, hogy tartzkodjanak a szemlyes idpontfoglalstl. Idpontot a mr ismert 88/371-132-es telefonszmon krhetnek.

• A fogadhat beteg ltszm a jrvnygyi helyzet alakulstl fgg, ezrt az eljegyzsi id is ennek megfelelen vltozik. Amennyiben a jrvnyhelyzet rosszabbodik, elfordulhat, hogy ismtelten csak minimum szolgltatst fogunk tudni nyjtani. Errl nket tjkoztatni fogjuk.

Krem, hogy segtsk a munknkat azzal, hogy az egszsggyi ellts teljes kr visszalltsig srgs laboratriumi beutalt csak tnyleg srgs esetben adnak a betegeknek s csak klnsen indokolt esetekben lltanak ki laboratriumi beutalkat. Krem tovbb, hogy hvjk fel a betegek figyelmt arra, hogy a laboratriumi ellts is csak idpontfoglalssal vehet ignybe.

Szmtunk az nk tmogat egyttmkdsre.

Dr. Lszl Kinga
laboratrium vezet
SYNLAB Balatonfredi Laboratrium

A tjkoztat letltse PDF formtumbanNEUROLGIA

A rendels 2020. mjus 11-tl, telefonos (+36-87/580-886/727) egyeztetst kveten fogadja betegeit.PSZICHITRIA

Mkdik a szoksos rendelsi idben.REUMATOLGIA

A szakrendels a korbbi rend szerint mkdik.RNTGEN, ULTRAHANG

RNTGEN:

A miniszteri rendelet rtelmben mjus 4-tl a rntgenszakrendels is mindennap elrhet lesz.

A folyosi tumultusokat elkerlend, minden vizsglatot idpontkrs alapjn vgznk.

Rntgenre 8-13 ra kztt, tizent perces idintervallumokban tudunk idpontot adni a furedrontgen@gmail.com e-mailen vagy a +36-87/580-886/736-os mellken.

Krnk mindenkit, hogy csak a kapott idpontra jjjn fel az emeletre.

13-14 ra kztt leletezs s leletkiads trtnik.

Minden leletnk az EESZT-ben lthat.

ULTRAHANG:

Ultrahang vizsglatra egyenlre, tovbbra is cstrtkre jegyznk el beteget a furedrontgen@gmail.com e-mailen vagy a +36-87/580-886/736-os mellken. Szemlyes eljegyzs nem lehetsges.

Ahogy a vizsglati krsek szma emelkedik, a htfi napokat is visszalltjuk.

Tekintve, hogy a vizsglatok sorn a kt mteres tvolsg nem tarthat, felhvjuk a betegek figyelmt, hogy maszkot viselnik kell. Srgs esetekben ezt biztostjuk.

Az eljegyzst betartva remlhetleg elkerlhet, hogy a folyos rntgen felli rszn, a tbbi rendelst is beszmtva nem tartzkodik 10 embernl tbb, ami a megfelel tvolsgtarts felttele.SEBSZET

Ambulns mttre trtn idpontkrs
Htfn: 08:00-09:00
Kedden: 08:00-09:00
Szerdn: 14:00-15:00
Cstrtkn: 14:00-15:00
Pnteken: 08:00-09:00 ra kztt telefonon lehetsges a +36-87/580-886-os telefonszmon (730 mellk).SZEMSZET

2020. augusztus 1-tl a rendelsi id htkznapokon 8:00-12:00 kztt zajlik. Az ellts ignybevtelhez idpontegyeztets szksges, rendelsi idben 8:00-10:00 ra kztt a 738-as mellken. Az ellts kizrlag a terleti illetkessg alapjn, illetve srgs esetben vehet ignybe. Intzeti ellenrzs a recepcin trtnik. Maszk hasznlata ktelez!TDGYGYSZAT

A tdgygyszat szakrendels 2020. jlius 10-tl a korbbi rendnek megfelelen mkdik.
A szakrendels beutalkteles.
A szakrendels ignybevtelhez eljegyzs szksges.
Idpontkrs
htfn 08:00-09:00
s
pnteken 08:00-09:00 ra kztt telefonon lehetsges a +36-87/580-886-os telefonszmon (730-as mellk).UROLGIA

A rendels elzetes telefonos egyeztets (+36-87/580-886/743) alapjn folyamatosan mkdik. A rendels napja igazodik a bejelentkezett betegekhez.